По времето на писането на този текст потребителите на най-голямата социална мрежа продължават да нямат достъп до нея, независимо дали опитват да използват уеб браузър или приложението на Facebook.

По всичко изглежда, че социалната мрежа изпитва трудности със своите сървърни капацитети. Или поне се надяваме в това да се състои проблемът.

Сривът на Facebook стартира по-рано през деня, а хиляди потребители съобщиха за въпросния посредством алтернативни социални мрежи като Twitter.

Към момента има над 3000 съобщения, регистрирани само в Down Detector.

Картата на сайта (по-долу в текста) показва, че огромни площи от Европа (включително и България), САЩ и дори Азия са афектирани от срива на социалната мрежа.

Проблемите на Facebook са се отразили и на използването на Facebook Messenger, както и услуги като Instagram и WhatsApp.

Към момента няма официално становище от страна на Facebook или каквато и да е информация какво се случва със социалната мрежа и кога можем да я очакваме отново онлайн.

Ъпдейт:

Facebook излезе с официално изявление относно проблема:

„Наясно сме, че някои потребители изпитват трудност с достъпа до семейството Facebook приложения“, сподели говорителят на Facebook и допълни: „Работим, за да разрешим проблема възможно най-бързо“.

Тагове: