Facebook ще върне Messenger приложението си обратно към основния „app” на социалната мрежа, съобщава The Verge.

В момента процесът „по завръщането“ се тества в затворена среда от Facebook, а въпросният процес е уловен от занимаващата се с изследвания на приложения Джейн Манчун Уонг.

Подобна крачка от Facebook означава, че потребителите отново ще могат да ползват едно-единствено приложение, което ще им даде достъп до социалната платформа и специфичните Messenger функционалности.

Промяната ще направи така, че при натискане на моментния Messenger бутон във Facebook приложението потребителят ще получи директен достъп до своите съобщения, а не както е в момента – отваряне на допълнителното Messenger приложение.

Припомняме, че Messenger дебютира като самостоятелен „app” през 2011, а през 2014 година Facebook премахна всякаква негова функционалност от основното приложение на социалната мрежа.

Според Уонг обаче „завръщането“ към големия Facebook „app“ няма да означава непременно преустановяването на живота на Messenger като самостоятелен софтуер.

Предоставяме и запечатените от Уонг снимки. За момент липсва информация, когато процесът по обратното интегриране на Messenger към Facebook ще се предлага публично.

Още от Play