Последните месеци бяха истинска въртележка от емоции за Faraday Future (ето какво се случи на CES 2017) и сега амбициозната компания очевидно е разбрала, че няма как да осъществи дръзките си планове. За целта тя ще предприеме сериозни ограничения в две ключови области с надеждата, че по-реалистичният подход ще й осигури така желаната стабилност.

Най-напред от седем планирани модела тя ще се съсредоточи само върху два, което е далеч по-логичното.

На второ място, планираният завод в щата Невада ще стане значително по-малък и площта му ще бъде намалена пет пъти на едва 60 000 кв.м, предава Reuters.

Компанията дебютира силно на CES 2017, показвайки своя топ модел FF 91 с обещанието, че той ще има още по-добро ускорение от колите на Tesla и напълно автономно шофиране. Малко след това обаче Faraday Future бе принудена да се защитава в съда по иск за един милион долара неплатени сметки и това вероятно ще се окаже доста дълго дело.

По този начин Faraday Future се доближава до стратегията на Tesla, която също се разви благодарение на бавната и методична политика и продажбите на първоначално скъпи модели, парите от които да се използват за разработката на по-достъпни нови коли.

Виж още: Учени накараха умни и обикновени коли да общуват помежду си, за да избягват инциденти

Тагове: