Помните ли новината ни за автомобилната компания Faraday Future, която даде заявка да надмине Tesla Motors през 2017 година? Все още не знаем много за базираната в Калифорния компания, освен че търси да наеме таланти от Tesla, BMW и други автомобилни компании, за да създаде своята електрическа кола.

Тази седмица в прессъобщение от Faraday Future обявиха, че ще инвестират 1 милиард щатски долара в производствена база в Калифорния, Невада, Луизиана или Джорджия. "Производството на нашите далновидни и напълно свързани електрически превозни средства не само изисква най-новите технологии, но и правилния партньор“, казва Ник Сампсън, старши вицепрезидент на Faraday Future. Вероятно общинските и държавните стимули ще играят голяма роля - подобно на подбора на гигафабриката на Tesla в Невада.

От Faraday Future казват, че "в допълнение към производството на превозни средства се планира да се проучат и други аспекти на автомобилния и технологични сектори, включително уникална собственост и използвани модели, съдържание в автомобила и автономно управление", което е дълъг списък за компания с няколкостотин служители и нито един продукт. Не се споменава кога компанията ще покаже първия си автомобил.

 

Прочетете още: Tesla ограничава възможностите на автопилота