Oт Facebook обявиха финансовите си резултати за тримесечието, които са значително по-добри от очакваното въпреки скорошните скандали покрай компанията. Още повече, че потребителите отново са се вдигнали като брой и ползват платформата доста активно, независимо от обществените критики след ситуацията Cambridge Analytica. За първото тримесечие цената за една акция на компанията се е повишила от 1.35 щатски долара на 1.69 щатски долара, цялостните приходи възлизат на 11.97 милиарда щатски долара (спрямо очакваните 11.5 милиарда). Активните потребители дневно са 1.45 милиарда, а месечно – 2.2 милиарда души. След обявяването на резултатите акциите на Facebook са скочили с 6%.

Само преди година компанията обяви цена на акция 1.04 щатски долара и общ приход от 8.03 милиарда, така че възходът е доста впечатляващ. Докладът за тримесечието също така обяви повишената инвестиция на Facebook в наемане на нови хора и разгръщане на мобилната дивизия – приходите от мобилни реклами в момента са 91% от целия приход, а служителите са се увеличили с 48% спрямо миналата година.

Марк Зукърбърг каза на пресконференция, че компанията инвестира сериозно в работа по безопасността на хората на платформата и имат хора, които следят само за реч на омразата със специални инструменти; и, разбира се, инвестират в поверителност на данните. „Но освен инвестиции, които правим, за да обезопасим платформата ни, ще инвестираме още повече в изграждането на изживяване, което кара хората да бъдат заедно във Facebook”, каза Зукърбърг.