Galaxy S10 на Samsung ще бъде един от първите смартфони на пазара, който ще поддържа по-високите скорости, предлагани от Wi-Fi 6. За тази „малка“ подробност научаваме от Droid Life, които допълват, че и трите S10 модела ще поддържат новия безжичен стандарт.

Важно е да уточним обаче, че потенциалните скорости, които могат да се постигнат благодарение на Wi-Fi 6, не могат да бъдат получени от стандартни рутери, а – няма какво да се лъжем – хората с Wi-Fi 6 устройства към днешна дата не са много. И още – по идея Wi-Fi 6 не „облагородява“ скоростно чак толкова много единично устройство – новият стандарт би трябвало да подпомогне скоростите в домове, в които се използват множество устройства, които от своя страна се възползват от безжичен интернет.

И все пак подобна екстра звучи като добро решение за близкото бъдеще и е достатъчно future proof за допълнителен PR при представляване на устройство. Трябва да допълним също, че Snapdragon 855 поддържа Wi-Fi 6 стандарта. Последното означава, че Galaxy S10 ще бъде последван от множество флагмани с новия чипсет на Qualcomm, които също ще се възползват от новия безжичен стандарт.

До официалната премиера остава малко. Повече за трите устройства тук.

Нови снимки плюс официален видео тийзър следват:

---

---

---

TP-Link DECO M5 AC1300 - Wi-Fi система с характер

---

14 технологии от научната фантастика, които вече съществуват

Тагове: