От известно време знаем, че наред със стандартен и голям модел на Galaxy S10, Samsung подготвя и Lite такъв. Получаваме 100%-ово потвърждение за наличието на въпросния посредством официалните снимки, разпространени от WinFuture. Последната медия публикува серия от фотоси, показвайки телефона от всички позиции. Според тях моделът ще се нарича Galaxy S10E. В случая говорим за 5.8-инчова версия с миниатюрни рамки, двойна камера и по-малка батерия.

Цената на телефона в САЩ ще бъде 859 долара. И да, последното нещо, което бихме нарекли подобна сума, е ниска, но в конкретния случай горе-долу отговаря на исканите от Apple за iPhone XR 749 долара. И двата модела предлагат подобни елементи – двата са по-ниски модели от флагманска серия, двата предлагат подобна на флагманските представители визия, плюс и двете предложения на Apple и Samsung са леко окастрени в някои отношения (дисплеи, камера и т.н.).

Любопитен за отбелязване факт е, че S10E няма да предложи заоблен дисплей, подобно на Galaxy S9. Предвид миниатюрните рамки, съответно и морето от дисплеи, предната камера ще се намира в малък отвор.

Вторият любопитен елемент е очакваният сензор за пръстови отпечатъци при S10E. Въпросният няма да е нито на задната страна на телефона, каквато е практиката при смартфоните на Samsung, нито пък ще е вграден в дисплея (модерният тренд при флагманите). Сензорът ще се намира отстрани на телефона, което е необичайна позиция за продукт на Samsung (дълги години позиция, използвана от Sony за техните сензори за пръстови отпечатъци).

Остават по-малко от 20 дни до официалния анонс на S10 серията.

9 човешки органа, от които вече не се нуждаем

---

Спадът в продажбите на iPhone вече с ясно изражение. Числата са стряскащи

---

---

Тагове: