Последното класиране на най-мощните смартфони от AnTuTu разкри доминация на Qualcomm както във флагманския, така и в средния сегмент. Девет от 10-те най-добре представящи се флагмани работят със Snapdragon 8 Gen 1, докато седем от топ 10 на устройствата от среден клас се захранват от Snapdragon 870.

Въпреки това устройствата, захранвани с Dimensity 8100, успяха да откраднат първите места в състезанието от среден клас, докато Black Shark 5 Pro доминираше в най-мощния сегмент.

Доминацията на Snapdragon 8 Gen 1 тук е логична, като се има предвид фактът, че телефоните с Exynos 2200 не се продават в Китай, устройствата Dimensity 9000 излизат едва сега, а чипсетите Kirin отпаднаха от надпреварата от известно време.

Бенчмаркът на AnTuTu тества четири аспекта на производителността на чипсета - GPU, CPU, UX и производителност на паметта. Въпреки това случаите на производители, които специално манипулират хардуера си, за да повишат резултата на AnTuTu, не са необичайни.

Подреждането на апаратите от среден клас разкрива, че Dimensity 8100 е безупречен лидер, а Snapdragon 870 е на второ място. Трябва да очакваме повече устройства да се присъединят към този списък, след като производителите се сдобият с нови чипове, но това може да не е скоро, като се има предвид как мобилната индустрия все още се бори с проблемите на веригата за доставки.

Месечните резултати на AnTuTu са средната стойност от всички тестове за устройства с най-малко 1000 теста.

Снимка: Xiaomi

Виж още: Samsung продава повече 5G смартфони с Android от всеки друг