Преди известно време Samsung реши да направи ъпдейт за Galaxy S8/S8+ и Note 8, в който телефоните получават свойството за заключване на екрана по време на видео, което дотогава притежаваше само най-новият флагман на компанията Galaxy S9.

Южнокорейците явно са решили, че това е добра стратегия. Гигантът в смартфон индустрията е решил да повтори действията си и отново да дари потребителите, притежаващи миналогодишните флагмани, със свойство, с което разполагат само собствениците на деветото поколение Galaxy S.

Изглежда обаче, че не всички имат опцията за включване на пейзажния режим. Дори някои потребители, които са с най-новата версия на Samsung Experience Launcher, не разполагат с функцията. Това ни навежда на мисълта, че компанията я пуска на етапи.

Другото адекватно обяснение е, че корейците все още не са сигурни дали да пуснат официално свойството и в момента правят тестове. И в двата случая можете още сега да проверите дали вие сте един от избраниците.

Както виждате на снимката по-горе, трябва да отидете в Settings / Home screen settings. Там би трябвало да видите нова опция Portrait mode only, която не трябва да е включена, за да може главният ви екран да се върти настрани.