Голямото автоизложение в Париж вече ни донесе някои доста впечатляващи модели от компании като Volkswagen и Mercedes, но един автомобил привлича особено внимание там. Това е GLM G4 - концептуален спортен електрически модел с над 500 конски сили, който се прави от японската компания Green Lord Motors.

Тя често бива наричана "японската Tesla" и за това има причина. Още от самото начало личи, че еталонът за GLM G4 е бил Model S. Японската кола има 536 конски сили, топ скорост от малко над 200 км/ч и ускорение от 0 до 100 за 3.7 секунди. В допълнение външният вид е доста спортен и атрактивен и дори надвишава това, което Tesla предлага като визия. Причината е, че за дизайна е помагала и холандската компания Savage Rivale, която специализира в дизайн на суперколи, уточнява Slash Gear.

Green Lord Motors описва GLM G4 не само като електрическа, но и като екзотична кола. По нея се работи от няколко години и въпреки че засега това е прототип, компанията вярва, че на пазара наистина има място за спортни електромобили и вероятно ще видим някаква комерсиална версия на модела.

Виж още: Най-високата скорост на машина, захранвана от човешка енергия, вече е 144.17 км/ч