Голямата изненада на обявянето на Galaxy Note 9 сякаш не бе смартфона, а новият Galaxy Watch. Устройството повече от всякога прилича на "истински" часовник и е налично в два размера - 42 и 46мм. То разполага с OLED дисплей, покрит с удароустойчиво стъкло. Часовникът е и водоустойчив. Управлението се извършва чрез тъчскрийн и със завъртания на ринга около циферблата.

Операционната система традиционно е Samsung Tizen, версия 4.0. Откъм хардуер Galaxy Watch разполага с двуядрен чип Exynos 9110, 1.5GB RAM в LTE варианта или 768MB RAM в Bluetooth варианта, а мястото за данни е 4GB.

Смарт часовника има LTE вариант, което му позволява автономна работа. Животът на батерията във върховия модел е над 80 часа с едно зареждане, благодарение на оптимизациите на Samsung. Към часовника може да си купите и новия Galaxy Charger Duo за безжично зареждане. Galaxy Watch се свързва и с IoT устройства, превръщайки го в удобно управление на умния дом.

Нововъведение е следенето на вашето ниво на стреса, което ще ви помага с упражнения за дишане, чиято идея е да ви успокои и фокусира. Усъвършенстваното следене на съня предлага мониторинг на всички фази на спането, включително РЕМ цикли, което ще ви помогне да оптимизирате съня си и да си отпочинете подобаващо.

Фитнес маниаците ще се радват на 21 нови упражнения на закрито, с което цялостната им бройка става 39. В добавка, Bixby Vision на вашия Samsung смартфон ви предлага опцията да снимате всяко ястие и автоматично да преброи хранителните му стойности.

Часовникът ще е наличен в две разновидности - сребърен 46мм и 42мм в черно или розово злато. Продажбите в САЩ тръгват на 24 август, на 31 август в Южна Корея, и в "избрани пазари" на 14 септември.

Тагове: