Когато Google Bard стартира по-рано тази година, функцията беше ограничена до малък брой пазари. В крайна сметка обаче тя се разшири до 180 региона, като в близко бъдеще се очаква да се появят още. Това бъдеще вече е факт, тъй като Google допълнително разширява достъпа до своя чатбот с изкуствен интелект и изглежда, че той ще получи и някои нови функции.

Базираната в Маунтин Вю компания обяви, че Bard вече е достъпен в повече страни, включително Бразилия и цяла Европа. Компанията първоначално пропусна ЕС - очевидно поради регулаторни опасения. Канада също не успя да се включи при последното разширяване по същата причина и изглежда, че ситуацията при нея все още е без промяна. Google също така актуализира Bard, за да поддържа над 40 езика, като добави арабски, китайски, немски, хинди, испански и други.

Заедно с последното разширение Google пуска и няколко нови функции, които да помогнат за предоставянето на по-персонализирани отговори и да повишат производителността. Една от тях предвижда персонализирани отговори и дава възможност на Bard да чете отговорите си на глас, за да ги чуете. Другата функция за персонализиране ви позволява да регулирате тона и стила на отговорите на Bard (например прости, дълги, кратки, професионални или непринудени).

За производителност Bard получава четири нови функции, които включват:

Прикрепване и преименуване на разговори: Потребителите ще могат да запазват и да се връщат към стари подкани, като изберат опцията за прикачване.
Експортиране на код на повече места: Потребителите вече ще могат да експортират код на Python в Replit.
Споделяне на отговорите с приятели: Bard вече ще създава връзки за споделяне, които можете да изпращате на други хора, за да се похвалите с чата, който сте провели с Bard.
Използване на изображения в подсказките: Bard вече разполага с помощта на Google Lens за анализ на изображения. Потребителите могат да търсят повече информация за изображението или да поискат обяснителни надписи.

Технологичният гигант казва, че в бъдеще ще се появят още региони и езици. Не е известно обаче кога това ще се случи. Компанията заявява, че работи с политици и регулатори на неприкосновеността на личния живот, така че това може да отнеме известно време.

Снимка: Unsplash

Виж още: Чатботът на Google вече решава медицински казуси в реална среда