Google може и да е малко закъснял с генеративния изкуствен интелект, но тества така наречения Search Generative Experience (SGE) с потребителите като част от ограничен експеримент на Search Labs. Това на практика се свежда до предлагане на задвижвани от ИИ прегледи и ревюта, ключови моменти за статии и местни/пътнически препоръки при търсене. Сега компанията от Маунтин Вю обяви, че повече хора могат да изпробват тази технология.

Google разкри, че инициативата Search Labs и свързаните с нея функции на SGE вече са достъпни в Индия и Япония. Потребителите в тези региони ще трябва първо да се включат в експеримента Search Labs, за да започнат работа.

По-специално индийските потребители могат да изпробват функциите на генеративния изкуствен интелект както на английски, така и на хинди. Google добавя, че на пазара се поддържа и гласово въвеждане.

Гигантът в търсенето също така потвърди, че вече ще показва съответните връзки в общ преглед с помощта на изкуствен интелект. Тези връзки ще бъдат скрити в резюмето. Тази конкретна функционалност ще бъде налична първо в САЩ, преди да се появи в Индия и Япония "през следващите седмици".

Така или иначе, очакваме с нетърпение да видим как компании като Google, Microsoft и други продължават да интегрират технологиите за генеративен изкуствен интелект в своите продукти. А след като производителите на чипове Qualcomm и MediaTek обявиха, че поддържат технологии за генеративен изкуствен интелект в устройството, телефоните от 2024 г. са готови да вдигнат още повече залога.

Снимка: Unsplash

Виж още: Предстоящият флагман Pixel 8 Pro се появи на сайта на Google