Google Pay и Samsung Pay са двете предпочитани разплащателни опции за Android потребителите, които ги използват за транзакции, дебитни или кредитни карти. Сега виртуалният портфейл на Google Pay и Samsung Pay ще се разшири с поддръжка на криптовалути, след като компанията са плащания BitPay обяви, че нейната карта вече ще се поддържа от мобилните версии на Google Pay и Samsung Pay. На практика това позволява на потребителите на двете мобилни приложения да плащат за транзакции с криптовалути като биткойн, макар и след като най-напред сумите бъдат прехвърлени в нормална валута.

Портфейлът на BitPay поддържа дузина от най-популярните криптовалути, както и опция за директното им прехвърляне в традиционна валута, така че да плащате навсякъде. В стандартната търговска мрежа портфейлът се приема на всички места, където важат дебитните разплащания на Mastercard.

Поддръжката за Google Pay и Samsung Pay е планирана за началото на пролетта, без за момента да има конкретна дата. Услугата току-що се появи и в Apple Pay, така че най-вероятно следващата стъпка ще стане по-скоро рано, отколкото късно.

Това не е първата опция за криптовалути, която ще бъде интегрирана в голяма мобилна разплащателна платформа. Още през март 2020 г. Coinbase обяви, че Android потребителите могат да използват нейната карта в Google Pay, за да правят плащания с криптовалути. При всички положения е по-добре, че на пазара ще има повече опции.

Снимка: shutterstock

Виж още: 5G и LTE връзката на iPhone 12 понякога изчезва мистериозно