Google Search регистрира най-висок трафик в своята 25-годишна история по време на финала на Световното първенство по футбол, написа в Twitter главният изпълнителен директор Сундар Пичай. Google на практика се превърна в информационен център за финала, силен претендент за най-добрия в историята на световните турнири. С вече счупени рекорди за груповата фаза и осминафиналните мачове това също е вероятно да бъде най-гледаният финал в историята, след като бъдат публикувани окончателните цифри.

С актуализирани функции за търсене, пуснати преди Световното първенство, Google улесни потребителите да бъдат в крак с действието. Търсенето на „Световна купа“ показа специална секция в горната част със списък с предстоящи мачове и други данни като например точни дати и местно време. Имаше възможност и за настройки на известия за конкретни отбори, като предварително отбележите предпочитанията си, избирайки тима, който искате да следвате.

Това беше подпомогнато и от зашеметяващото действие на терена и силните сюжетни линии от финалите. Сред тях са Лионел Меси, който най-накрая получи своята Световна купа, силното представяне на Килиан Мбапе, завръщането на Франция в края на второто полувреме, невероятното допълнително време с два отбелязани гола и нервна дузпа. Всичко това беше подплатено с празненства и изливане на емоции от играчи и фенове и заслужена победа на гаучосите.

 

Виж още: Bored Ape Yacht Club повлече куп знаменитости със себе си