По всяка вероятност няма да има много изненади при представянето на следващия iPhone, защото мнозина се постараха да ни разкрият всяка потенциална промяна. Но неволна грешка на Apple съвсем затвърди голяма част от слуховете. Разбира се, това е отбелязано в бюлетина на Марк Гурман Power On, като за основен показател се разглежда кодът във втората бета-версия на iOS 15.5 на Apple. Очаква се, че предстоящият iOS 16 няма да е сериозно обновление на операционната система, но ще въведе някои нови интерактивни приложения и “начини на взаимодействие”.    
Разбира се, това автоматично означава, че ще бъде извършена “значителна актуализация” и на watchOS 9 - иначе какъв е смисълът от новите приложения на iPhone, ако те не могат да бъдат използвани през Apple watch?

 

Не на последно място продължават и спекулациите, че по време на годишната WWDC, която ще се проведе на 6 юни, ще бъдат показани и новите MacBook, базирани на нетърпеливо чакания чипсет M2 на Apple. По-рано Гурман беше споделил, че по всяка вероятност с него ще се снабдят MacBook Pro и Mac Mini, а допълнителни чипове M2 Pro, M2 Max и M2 Ultra ще последват за нов 14-инчов MacBook Pro, 16-инчов MacBook Pro и Mac Pro по-късно през годината. 
Но защо всички тези подробности са свързани? На пръв поглед това са очаквани ъпдейти, но на втори - потенциалният успех на M2 определено вдига летвата, която iPhone трябва да догонва и може би Apple избират да “подскажат” в рамките на втората бета-версия на iOS 15.5 какво предстои, отколкото да загубят инерцията в този толкова важен момент. Очаква се версията да се появи до няколко дни, а за останалото - слуховете ще се погрижат.  

Снимки: Unsplash/FRONTPAGETECH / RENDERSBYIAN

Виж още: iPhone може най-сетне да премине към USB-C догодина - само 8 години след Android

Тагове: