Алтернативната операционна система Harmony OS на Huawei ще се появи в Европа, но няма да дебютира на телефон. Докато компанията планира да я постави на смартфони най-рано догодина, първите кандидати за нейното използване са умните телевизори и носими устройства.

Именно такъв умен телевизор на дъщерната марка Honor, захранван с Harmony OS, ще дебютира на Стария континент. Наречен Honor Vision TV, моделът идва в стандартна и Pro версия. Разликата между тях е, че Pro вариантът има изскачаща камера, шест 10 W колонки вместо четири и 32 GB сторидж вместо 16 GB. И двата варианта имат 4К Quantum Dot панели от Samsung, а като размер опциите са 55, 65, 75 и 85 инча.  

Harmony OS в телевизора на Нonor поддържа и различни екстри като изкуствен интелект, който превръща продукта в център на умния ви дом. Процесорът е 8-ядрен и Huawei обещава висококачествена картина и множество визуални настройки.

Засега не се знае кога точно телевизорът ще се появи в Европа и на каква цена, но със сигурност ще бъде интересно да видим Harmony OS в действие, както и да научим плановете на Huawei за софтуерната поддръжка на телевизора – тема, която е особено актуална в светлината на продължаващите обтегнати отношения между САЩ и Китай.

Виж още: Huawei Mate 20 Pro: този телефон е страхотен (видео ревю)

Тагове: