По традиция новата операционна система на Apple е пълна с бъгове, които варират от дребни до сериозни. Ситуацията е толкова тежка, че компанията скоро ще пусне ъпдейт на ъпдейта под формата на iOS 13.1, който оправя някои проблеми, но ако сте запалени фенове на водещи мобилни заглавия като Fortnite и PUBG Mobile, в никакъв случай не актуализирайте софтуера си, защото няма да може да играете тъч-базираните шутъри.

И двете игри, както много други, разчитат на едновременно натискане с няколко пръста, за да управлявате героите си. Проблемът при iOS 13 е, че новият жест с натискане с три пръста и задържане чупи интерфейса.

И двете заглавия разчитат на перспектива от трето лице и често включват задържане на два пръста на екрана за придвижване на персонаж и управление на камерата, докато третият пръст изпълнява други функции в играта. (Тактиката се обозначава като "нокът" или "захващане с ноктите" заради изкривеното положение на ръката, в което се оказвате.)

И все пак, ако правите жеста по време на играта, вместо това ще отворите новата лента за редактиране на текст, а battle royale игрите са такива, при които имате само един живот и не можете да си позволите да прекарате време в менюто си в разгара на битка с друг човек.

Създателят на Fortnite Epic Games все още не е пуснал изявление относно проблема, но PUBG Mobile издателят Tencent направи известие в своята мобилна версия, като признава проблема и съветва играчите да не актуализират телефоните си.

Виж още: ELEA: какво е да направиш българска игра за PlayStation 4? (ВИДЕО)

 

Тагове: