HTC може и да използва по-голямата част от своя производствен ресурс в правенето на VR хедсетове, но изглежда не са забравили (все още) и смартфон бизнеса си. Шефът на компанията Ив Майтер заяви в интервю, че първият 5G телефон на HTC ще дебютира през 2020 г. Той не даде никакви улики за спецификациите, въпреки че можем спокойно да очакваме най-висок клас модел. Не е задължително този смартфон да бъде обаче флагман, когато MediaTek и Qualcomm имат 5G-оборудвани процесори, насочени към телефони от среден клас.

Майтър характеризира това като част от голям тласък за 5G приложения, включително виртуална реалност. Допълнителната честота и по-ниската латентност, които ще предоставят 5G, ще са много полезни за VR приложения, при които дори малки закъснения могат да бъдат разочароващи.

Дали компанията може да направи бум с това устройство е друг въпрос. Както отбеляза XDA, фирмата е далеч от най-добрите си времена при смартфоните и не е предлагала такъв тип устройството след  U12+ през 2018. HTC са известни с бюджетни устройства като например Exodus 1s. Въпреки това 5G новините показват, че HTC все още се ангажират с телефони - дори и да не са толкова важни за компанията, както преди години.

Виж още: "Приятели" се завръща!

Тагове: