Huawei Technology Bulgaria бе избрана за най-добрата компания в сектора на информационните и комуникационни услуги, аутсорсинга и бизнеса през 2019 г. от най-голямата работодателска организация – Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и списание „Икономика“ в България. Тези награди са признати за едни от най-престижните с 29-годишна история, което превърна в традиция да се отличават най-успешните бизнес лидери и предприемачи в страната. Официалната церемония се проведе в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов, министри от различни сектори, кмета на София – Йорданка Фандъкова, народни представители и дипломати.

Спечели убийствен 4K OLED телевизор на Philips

В офиса на Huawei България работят над 120 служители, 80% от които са български служители и над 500 служители в партньорски организации на Huawei в България. От 2009 г. Huawei е закупила продукти и услуги в България на стойност над 180 млн. лева и е платила данъци на стойност над 230 млн. лева.

През 2014 г. Huawei стартира в България програма за социална отговорност Huawei „Seeds for the Future“. Тази програма предоставя на студентите възможност да заминат за Китай в продължение на две седмици, за да развият интерес към телекомуникационния сектор и да се докоснат до възможностите на информационните технологии. До момента 40 българи са взели участие в програмата Seeds for the Future. През декември 2019 г. още 10 студенти ще посетят Китай като част от програмата.

Вижте още: 6 страхотни предложения на вече Black Friday цени