Huawei прибавя още едно устройство към гамата си от таблети на българския пазар - MediaPad T5. Таблетът идва на достъпна цена и според компанията е подходящ за потребители от всички възрастови групи.

Например в днешно време все повече деца по целия свят използват таблети. Гледането на анимации и играенето на игри в продължение на часове несъмнено е забавно, но може сериозно да навреди на тяхното зрение, концентрация, способност за възприемане на информация и дори въображението им, предупреждава компанията.

Имайки това предвид, от Huawei са помислили за всички възможни ситуации, в които децата използват таблети. Функцията Childrens' Corner позволява на родителите не само да определят колко време детето да използва таблета, но и да контролират съдържанието, до което то има достъп, и по този начин да не вижда неподходящи за него неща.

Освен функцията за родителски контрол MediaPad T5 предлага и 5 различни режима, които осигуряват визуален комфорт и щадят зрението на вашето дете: Optimal Distance Reminder (подаващ известие, когато таблетът е на по-малко от 25 сантиметра от лицето), Posture Guidance (който известява детето да не чете от таблета в легнало положение), Intelligent Light Adjustment (интелигентно управление на яркостта), Blue Ray Filter (филтър за синя светлина, която се смята за натоварваща зрението) и Usage Time Control (контрол върху времето на използване).

Дизайнът на Huawei MediaPad T5 е проектиран по начин, който го прави удобен за държане в продължение на дълго време. Стъкленото покритие осигурява защита от удари и прави дизайна по-елегантен. Също така MediaPad T5 е лек - с тегло само 460 грама.
  
Откъм параметри Huawei MediaPad T5 може да се похвали и с 10.1-инчов Full-HD IPS екран с резолюция 1920х1200 пиксела. Съотношението дисплей-корпус е 76.4%, а съотношението на екрана е 16:10. Точно под логото на Huawei има двоен говорител, захранван от система от усилватели с минимум разсейване на звука.

Чипсетът има 8-ядрен процесор с достатъчно мощност да използвате няколко приложения едновременно, а благодарение на опцията за MicroSD карта памет можете да си качите достатъчно филми и сериали, за да издържите по време на дълги пътувания. Освен това T5 има смарт система за менажиране на файлове, която улеснява работата с него.

Цена и наличност

На българския пазар MediaPad Т5 вече се продава в Технополис в конфигурация с 32 GB памет за 479 лв. и с 16 GB – за 399 лв. Наличен е също така във Vivacom, скоро ще започнат продажбите му в А1, а до края на годината се очаква и в Техномаркет. Тъй като според Huawei черното е винаги на мода, MediaPad T5 се предлага само в черно.

Тагове: