От момента, в който Apple обявиха iPhone X и създадоха един от вероятно най-неестетичните трендове в историята на смартфон дизайна, цял куп компании (в интерес на истината повечето с китайски корени) се опитват да предложат по-добра алтернатива на т.нар. noch (буквално прорез) за фронталния дисплей.

Така се родиха странни, но трябва да признаем и находчиви в същото време решения, като подвижна предна камера (Oppo), смартфон слайдер (Xiaomi) и телефон с два дисплея – един фронтален и един на задния панел (ZTE/Nubia).

Всичко това в името на оптимизирането на т.нар. screen to body ratio (съотношение екран:тяло), но без да се прибягва до изключително грозния notch.

Ако се съди по един от най-новите патенти, регистрирани от Huawei, китайският телекомуникационен гигант може би най-после е намерил решение на тази естетическа главоблъсканица, което е едновременно елегантно, максимално просто за изпълнение (т.е. евтино) и всъщност изглежда добре.

Според публикуваните от онлайн сайта LetsGoDigital компютърни рендъри става дума за интересно устройство, при което фронталната камера, както и сензорите за лицева идентификация (които се помещават обикновено в досадния notch) са дискретно разположени в тънка издатина в горната част на екрана.

Това безспорно решава въпроса с гадната „обрезка“, като в същото време не нарушава профила на телефона, но запазва съотношението тяло: дисплей във все така скромни граници.
Интересно, Huawei, интересно. Да видим дали този дизайн ще се появи и на практика в модел на компанията – може би следващите Honor View/Magic флагмански модели или пък поредния Mate?
Как ви се струва? Харесва ли ви поредната оферта за ликвидиране на безумния notch? Споделете в коментарите!


Още интересни статии, които можете да прочетете:

Първи впечатления от "гъвкавия" Huawei Mate X + видео

Поглед отвисоко към Honor View20 - Видео ревю

Новият iPhone XI. Дали?

 

 

 

Тагове: