Конференцията Global Analyst Summit 2020, организирана от HUAWEI, се проведе в рамките на два поредни дни. Любопитните потребители имаха възможност да наблюдават на живо чрез livestream лекциите на редица специалисти във финансовите и телекомуникационните области. В рамките на откриващото събитие ротационният председател Гуо Пинг разказа за трудностите, които HUAWEI е срещнала през изминалата година. Според него заради безпрецедентните мерки от страна на САЩ компанията е загубила приходи в размер на близо 12 милиарда долара за 2019 година.

Една от основните мерки, които HUAWEI предприема за преодоляване на трудностите, е увеличение с рекордните 30% на бюджета за разработка на нови технологии. Пинг споделя, че производството и предлагането на компанията не са се повлияли от мерките на САЩ въпреки по-ниските продажби в световен мащаб.

Според доклада компанията продължава да следва политиката си за диверсификация на доставките на компоненти, като само през 2019 година са закупили продукти от американски компании на стойност 18.7 милиарда долара.

„В последните 30 години HUAWEI инсталира над 1500 мрежи в повече от 70 страни, като с тяхна помощ осигурихме комуникационните нужди на 3 милиарда потребители в световен мащаб. За този период ние доставихме умни устройства до повече от 600 милиона клиенти. Политиката на САЩ няма да нарани само компанията HUAWEI, от това ще пострадат всички потребители на услугите ни“, споделя Гуо Пинг.

Виж ощеСпечели страхотни награди с конкурса #SpeakImagination на Huawei

Според него тези действия срещу водещите компании от други страни ще разклатят доверието в американските технологии, ще задълбочат конфликта, като в дългосрочен план той неминуемо ще засегне интересите на САЩ.

Гуо Пинг споделя, че HUAWEI ще продължи да развива и инвестира в три основни направления: свързаност между хората, повишаване на изчислените способности и разработката на умни устройства. И в бъдеще компанията ще продължи да обръща специално внимание на потребителите и бизнес партньорите си.

„Днешният свят представлява една взаимосвързана система. Всички ние усилено вървим към глобализация и тя по никакъв начин не може да бъде спряна. Ние сме на прага на един нов и интелигентен свят, в който HUAWEI вижда повече възможности за сътрудничество, отколкото за конкуренция“, заключава Пинг.

Тагове: