Volkswagen представи най-новата си концепция за електрически микробус, наречена I.D. Buzz. Това е първият микробус на компанията, който има напълно автономен режим на шофиране. Той беше представен на международно автомобилно изложение в Детройт, САЩ.

Според VW I.D. Buzz може да осигури пробег около 434 км благодарение на двата си електрически двигателя с 369 конски сили. Задвижването е и на четирите колела. Удължената версия на електрическия микробус на VW предоставя място за осем пътници с две багажни отделения.

Централната конзола VW, наричана I.D. Box, служи като контролен панел за водача, но истинското забавление идва с режима I.D. Pilot за автономно управление на Volkswagen. Когато той е включен, воланът се прибира, предните седалки могат да се обърнат на 180 градуса и I.D. Box се приплъзва към задната част, така че хора отпред да могат да се присъединят към „партито.“

"Цялостната концепция на I.D. Buzz сочи пътя към бъдещето", заяви д-р Франк Уелш, член на борда на VW. „Тази електрическа многоцелева автомобилна концепция е първата в света, оборудвана с напълно автономен режим на шофиране. Тя носи усещането за свобода в една напълно нова мобилна ера."

 

Прочетете и това: Колата на Faraday Future набра 64 000 резервации за 36 часа