След дълго чакане новата суперкола на Faraday Future най-сетне бе анонсирана на CES 2017 и интересът към нея е голям. Само за първите 36 часа след представянето на FF 91 в Лас Вегас компанията е отчела 64 124 резервации. Това е доста добър резултат за компания, която през цялата минала година имаше сериозни проблеми с набирането на средства и чийто фалит се очакваше през февруари.

Все пак новината не трябва да се абсолютизира. Faraday Future не разкрива колко от тези резервации реално са със заплатен депозит от 5000 долара и колко са безплатни и просто служат за заявен интерес. Ако всички са платили депозита, това ще е донесло на Faraday Future над 320 милиона долара, но това, разбира се, е наивно очакване.

За сравнение, когато Tesla обяви Model 3, новата кола събра повече от 232 000 предварителни резервации. FF 91 все още няма нито цена, нито дата на премиера, но по предварителни оценки, ако искате да се сдобиете с умния автомобил, ще ви трябват около 180 000 долара, изчислява WCCF Tech.

Виж още: CES 2017: Honda NeuV е специален самоуправляващ се автомобил за споделено пътуване

Тагове: