По време на технологичната конференция IFA в Берлин Huawei представи безжичните си слушалки HUAWEI FreeBuds 3. Те са част от новата аудио стратегия на компанията, която е насочена към премиум аудио пазара. Слушалките ще работят със собствения чип  Kirin A1.

Чипът може динамично да идентифицира честотни ленти, замърсени от 2.4 GHz честоти като например Wi-Fi, и да премине към свободен канал. Това позволява бързото адаптиране към промените в обкръжението и независима от смущенията работа.

Изохронният двуканален Bluetooth на Huawei дава на безжичните слушалки истински стерео звук, свързвайки се независимо и едновременно към лявата и дясната слушалка. Разработената от Huawei двуканална технология за синхронизиране позволява на двете слушалки да получават левия и десния аудио канал директно от интелигентно устройство, като същевременно улеснява директната комуникация между устройството и двете слушалки без смущения. Това води до много ниска латентност, което прави FreeBuds 3 перфектната безжична слушалка за геймърите, които искат незабавна аудио връзка.

Нов естетически дизайн, вдъхновен от природата

HUAWEI FreeBuds 3 идват в заоблен калъф за зареждане, който е проектиран така, че да се побере удобно в джоба и да се носи леко в ръка. Слушалките се носят удобно благодарение на своите ергономични извивки и естествен отворен дизайн. Това позволява да се държат в ухото с часове.
В резултат на изследване на факторите, които създават естетически, ергономични и акустични предимства в дизайна, се ражда и Dolphin Bionic Design на безжичните слушалки на Huawei. Този дизайн е вдъхновен от естествена кривина на гласната кухина на делфина и благодарение на него фокусира и модулира гласа. Това се допълва и от възможността на устройството да се позиционира по-дълбоко в ухото, което подобрява изключително качеството на звука.

Интелигентен подход към намаляването на външния шум

С помощта на чипа Kirin A1 може да се обработват аудио честоти до 356 MHZ. Прецизният алгоритъм позволява редуцирането на външни звуци в реално време, като позиционира HUAWEI FreeBuds 3 като перфектен избор за обаждания в шумни пространства.

FreeBuds 3 са първите безжични стерео слушалки, които едновременно поддържат шумопотискане при обаждане и активно редуциране на шума в реално време. Базирано на симулацията на звука в ушния канал, изходната честота и интензитетът на сигнала за намаляване на шума се приспособяват към различните форми на ушния канал, като по този начин се постига отличен ефект на намаляване на шума дори и при носене на открито. Чрез двойно докосване на лявата слушалка може да се включи и изключи функцията за намаляване на шума, което позволява на потребителите да се наслаждават на кристалночиста музика дори в претъпканото метро или в шумен ресторант.


Батерия, която издържа цял ден

FreeBuds 3 могат да се зареждат безжично, като зареждането може да се извърши с безжично зарядно или чрез обратно безжично зареждане чрез смартфон. Благодарение на енергийната ефективност и ниското потребление на енергия на чипа Kirin A1, HUAWEI FreeBuds 3 могат да издържат непрестанно аудио възпроизвеждане в продължение на 4 часа с едно зареждане и общо 20 часа, когато се използват заедно с кутията за зареждане.