Ексцентричният милиардер Илон Мъск се подготвя да направи още една транспортна революция, прокопавайки тунели, за да се справи с натоварения трафик в Лос Анджелис. В края на миналата година той изненада мнозина, когато сподели в Twitter, че до такава степен му е писнало от задръстванията, че е готов да реши проблема, изкопавайки подземни тунели. По онова време не бе съвсем ясно дали той се шегува или не.

Сега обаче изглежда, че Илон Мъск определено не се е шегувал и дори плановете му се развиват много бързо. В нов пост в социалната мрежа той разкрива, че изкопните работи ще започнат само след около месец и че планът вече се радва на вълнуващо развитие. След това той допълва, че работата ще започне на кръстовището между известния булевард Креншоу и 105-о шосе, което, както се оказва, е точно срещу централата на Space X.

Засега все още не е ясно докъде точно ще се простира тунелът. Имайки предвид, че Мъск живее в Бел Еър, вероятно е той да иска да съкрати пътуването от там до офиса. Въпреки че това е разстояние от около 30 км, натовареният трафик в Лос Aнджелис и близостта на летището обричат маршрута на чести задръствания. Запитан дали земетръсният характер на региона няма да попречи на плановете, Мъск обяснява, че тези природни явления се усещат най-силно на повърхността, което позволява на града и в момента да има метро.

Виж още: Този експеримент ви кара да решите кой ще живее и кой ще умре при инцидент с автономна кола