Instagram официално обяви Threads – приложение, подобно на Messenger, за разговори само с близките ни хора. Приложението отваря първо предната камера, когато влезете в него, затова първото нещо, което ще видите, е собственото си лице. Идеята е да направите бърза снимка и да я пратите на приятел/ка. Налични са и всички инструменти за обработка от Instagram, затова усещането по идея би следвало да е същото като в секцията за съобщения в Instagram. Потребителите ще могат също да споделят и статуси от по една дума, придружени от емоджи – което беше опция и във Facebook преди, но загуби популярност. Опцията може да бъде направена и да работи автоматично.

За първи път чухме за Threads през август, когато се говореше, че Facebook тества приложението при закрити врати. Най-голямата разлика между него и съобщенията в Instagram e, че тук говорим за комуникация само с хора, които са ни в списъка с Close Friends – опция, която беше представена миналата година за споделяне на сторита само с определени хора. Ако нямате такъв списък, приложението ще ви подкани да създадете, когато го отворите за първи път.

Ако се замислим, Threads всъщност не е толкова безполезна идея. Има много известни личности, а и обикновени хора, които имат голяма база последователи и за които Instagram e основно приложение за споделяне на снимки и видеа. Отделно място, където да говорят с близките си, всъщност звучи повече от логично. Facebook направи същото с Messenger и им се получи.

Все пак началото няма да е лесно. Първо Threads трябва да се различава достатъчно от Instagram, за да бъде оправдано използването му.

Вижт още: Перфектният аксесоар за всеки Instagram инфлуенсър (ВИДЕО)