DJI обявиха новия си гимбал за смартфони – DJI Osmo Mobile 3. Третата генерация на стабилизатора за телефони има няколко нови функции, най-важната от които е, че се сгъва. Цената му е $119 и вече е в продажба. Има и комплект за $139, който включва още трипод и кейс за съхранение. Като цяло Osmo Mobile 3 е по-малък от предшественика си, но това не значи, че DJI са го лишили от някои функции. Напротив, завръщане прави спусъковият бутон от първата генерация.

Компанията твърди, че контролите са били още по-оптимизирани за управление с една ръка, а по-отвореният дизайн отваря достъпа до портове, откъдето да зареждате телефона или да включите допълнителен микрофон. Животът на батерията отново е около 15 часа, но зареждането вече става чрез USB Type-С.

По подобие на Ronin SC, DJI пренася някои от полезните си функции за дронове в новия гимбал чрез Mimo app. Основната такава е Active Track, която е система за следене на движещ се обект. Други опции са: time-lapse, hyperlapse, panorama, gesture control и story mode, който автоматично създава кратки филмчета за начинаещите.

Ако новият стабилизатор за смартфони на DJI ви е заинтригувал и не можете да чакате до заплата, може да се възползвате от А1 Кредитна карта. Научете повече. 

Вижте още: Личният ви фотоапарат ли е следващата мишена на хакерите? (ВИДЕО)