Потребителите на Steam може би ще получат нов метод за изпробване на компютърни игри преди покупка. Днес EA и Motive разкриха нова пробна функция за наскоро пуснатия римейк на Dead Space, която позволява на потребителите на Steam да изпробват 90 минути от играта, без да се налага да заплащат каквото и да е.

Такива ограничени във времето пробни версии обикновено се прилагат към офертите EA Play, при които издателят дава определен период от време (обикновено 10 часа), за да могат абонатите да играят играта, преди да решат да я закупят. В същото време безплатните уикенди и демо фестивалите се провеждат в определени дни и не ограничават по този начин времето за игра.

Тази нова функция за безплатен пробен период обаче не е обвързана с подобна промоция, като, за да се включите в нея, е необходим само безплатен Steam акаунт. След като влезете в системата, на страницата на магазина ще видите колко време остава до края на безплатната пробна версия и удобен бутон Play Now, който инсталира пълната версия на играта, сякаш потребителят вече я притежава.

Valve не е направила никакви съобщения относно пълното въвеждане на Game Trials в Steam, но това може да е опция, която се предоставя на издателите и разработчиците, за да привлекат повече играчи. В днешно време повечето цифрови магазини за персонални компютри и стартъпи предлагат бързи възстановявания на суми, ако времето за игра е под два часа, но наличието на пробна версия в стил демо от доброто старо време за лесно изпробване на нова игра може да се превърне в много по-привлекателна опция.

Снимка: Unsplash

Виж още: Без огледала за обратно виждане за автоматизираните возила без водач

 

Тагове: