Стандартните iPhone 15 и iPhone 15 Plus ще бъдат оборудвани с матирано задно стъкло като съществуващите Pro модели според публикация в Weibo от същия акаунт, в който точно тиражира информация, че моделите iPhone 14 ще бъдат пуснати на пазара в жълто.

С матирано стъкло iPhone 15 и iPhone 15 Plus ще изглеждат по-близки до Pro моделите. Според слуховете обаче само представителите на iPhone 15 Pro ще получат нова титанова рамка в по-тънки измерения около дисплея, докато за стандартните модели се очаква все още да имат алуминиева рамка и същия размер.

Задният стъклен панел на iPhone 14 и iPhone 14 Plus официално се сваля за първи път от iPhone 4S насам, което улеснява вътрешните ремонти. Малко вероятно е преминаването към матирано стъкло да повлияе на този аспект на дизайна.

Обичайно е функциите и елементите на дизайна, които първоначално са ексклузивни за Pro моделите, да се промъкват към останалите разновидности на iPhone през годините. Например OLED дисплеите бяха налични само в Pro моделите до линията iPhone 12, докато тази година се очаква Dynamic Island да бъде разширен до цялата линия iPhone 15.

Очаква се Apple да обяви линията на iPhone 15 през септември, както обикновено.

Снимка: Unsplash

Виж още: Рендъри на iPhone 15 Pro показват новия любим цвят на Apple

 

Тагове: