Oppo Find N е едно от най-вълнуващите сгъваеми устройства на пазара, но въпреки това телефонът не е пуснат в продажба извън Китай. Все пак има надежда, че бъдещите сгъваеми устройства на Oppo ще бъдат достъпни извън родината им. Изтичане на информация през август предполага, че марката може да донесе следващите си два сгъваеми телефона в Европа. Сега чухме за тези два все още слухови телефона малко по-подробно.

Спецификациите и за двете устройства изтекоха и общият дизайн съвпада с това, което видяхме в предишния доклад. Oppo Find N2 е сгъваем телефон с дизайн като книга, подобен на оригиналния Find N, и има забележително подобни спецификации, ако се вярва на това изтичане от профила Digital Chat Station.

Според източника Find N2 ще разполага с чипсет Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1, 7.1-инчов 120 Hz LTPO AMOLED дисплей и 4520 mAh батерия. Тези спецификации са много подобни на първото поколение, но батерията е малко по-голяма и това ще бъде по-нов чипсет в телефона. Слухът казва, че задната част на телефона ще бъде покрита с изкуствена кожа и ще можете да го купите в черно, бяло или зелено.

По-рано тази седмица Digital Chat Station също сподели подробности за другия сгъваем модел. Както беше предложено по-рано, това ще има различен дизайн с вид на мида, подобен на серията Galaxy Z Flip. Според това изтичане на информация той ще разполага с 6.8-инчов основен екран с 3.26-инчов вътрешен екран. Ще има 4300 mAh батерия, 50 MP основна камера и 32 MP селфи камера.

Нито един от тези течове не потвърждава дали телефоните ще бъдат пуснати извън Китай, но най-голям потенциал за това имат пазарите на Индия или Европа.

Снимка: Unsplash

Виж още: 2023 ли ще е годината на сгъваемите екрани?