Добрият стар iPhone 3GS се връща на пазара в Южна Корея благодарение на телефонния оператор SK Telink. Причината за това е, че са открити много такива устройства в склад, които все още са си в кутиите и никой не ги е ползвал досега. iPhone 3GS ще се продава в оригиналната си кутия и ще струват 44 хиляди вона без договор, което е по-малко от 70 лева. 

Телефоните са си стояли неизползвани близо едно десетилетие. Затова SK Telink ще проверят батерията на всеки един от тях дали работи както трябва. Ако всичко е наред, ще ги опаковат отново и ще ги подготвят за продажба.

Не трябва обаче да забравяме, че това е доста старо поколение iPhone. Дори батерията да му е перфектна, огромна част от iOS приложенията няма да могат да работят на него и също така човек ще трябва да разполага с по-голяма SIM карта. Освен това, ако устройството се развали, едва ли ще се намери кой да го оправи. Но все пак ще може да изъпълнява всички основни функции. Корейците спокойно ще могат да говорят по него и да изпращат съобщения има и аудио жак... Какво повече му трябва на човек?

Премиерата на 3GS беше през юли на далечната 2009 година. По онова време беше супер модел, с нови функции като „изрежи“, „копирай“ и „постави“ (cut, copy, paste), 3-мегапикселова камера с автофокус, за която можехме само да мечтаем. Това беше и първият iPhone с функцията Find My iPhone. Също така това е последният флагман на Apple, който е пластмасов, а не стъкло или метал.

Няма нищо лошо в това човек да си възвърне малко спомени от миналото с един 3GS. И със сигурност е по-добре тези устройства да бъдат разпродадени, отколкото да прашасват в някой склад. Пък и за 70 лева... сделката не е никак лоша.

Тагове: