Шахматът отдавна е почитан като игра на стратегическо майсторство, изискваща аналитично мислене и прозорливост. Въпреки това за играчите - независимо дали са новаци или опитни играчи - не е лесно да се усъвършенстват.

Запознайте се с GoChess: новаторска интелигентна шахматна дъска, разработена от Particula, която е готова да промени начина, по който се играе играта.

Наричан "най-усъвършенстваната шахматна дъска, изобретявана някога", комплектът е проектиран така, че да задоволи нуждите на любителите на шаха - от начинаещи до гросмайстори.

В същността си GoChess е интелигентна шахматна дъска с приложение. Тя е оборудвана с Bluetooth технология, презареждаща се батерия и набор от магнитни сензори, които щателно следят и записват всеки ход, който играчите правят в реално време.

Тази свързаност позволява безпроблемна интеграция с популярни шахматни платформи като Lichess и Chess.com, като открива свят от възможности за онлайн игра срещу опоненти от цял свят. За тези, които се нуждаят от повече напътствия, комплектът за игра въвежда уникална функция под формата на инструктаж в реално време със светлинни индикации.

Тези светлини дават на играчите предложения за възможни ходове, най-добрите варианти и дори най-лошите решения, като им помагат да подобрят уменията си и да вземат решения.

Важно е да се отбележи, че тази система за инструктиране е напълно адаптивна, което позволява на потребителите да я активират или деактивират и да зададат нивото на инструктиране, което отговаря на техните нужди.

В самата шахматна дъска се крие роботизиран механизъм, който е в процес на патентоване. Тази технология дава възможност на шахматната дъска да се движи сама, като прави настройката автоматична и безпроблемна. Независимо дали играете срещу изкуствено интелигентен противник или приятел отдалеч, дъската точно отразява ходовете, докато те се правят.

Particula е разработила и собствено приложение, което допълва дъската за GoChess. Чрез приложението играчите могат да избират дали да участват в онлайн или офлайн мачове или да се изправят срещу изкуствен интелект. Приложението записва всяка игра и предоставя ценни данни и анализи, за да помогне на играчите да подобрят шахматните си умения с течение на времето.

Снимка: Particula

Виж още: Експерт твърди, че Алцхаймер всъщност може да не е мозъчно заболяване