Около X (бивш Twitter) се появиха много спорове, откакто компанията беше придобита от Илон Мъск миналата година. По-рано тази година Мъск назначи бившия изпълнителен директор на NBCUniversal Линда Якарино за главен изпълнителен директор на X. В четвъртък Якарино се включи в интервю на конференцията Code 2023 на Vox Media, при което реши да покаже своя iPhone на публиката. За изненада на някои хора приложението X не е на първата страница на началния екран.

Има много начини за персонализиране на началния екран на iPhone, особено след iOS 14, която добави уиджети за началния екран в iPhone. Потребителите могат също така да създават няколко страници и дори да скриват някои приложения в библиотеката с приложения, но обикновено първата страница на началния екран е мястото, където поставяте приложенията, които използвате най-често всеки ден.

Имайки предвид това, изглежда, че приложението X не е сред любимите на главния изпълнителен директор на компанията. Това е така, защото Якарино показа своя iPhone отключен по време на конференцията Code 2023, за да разкаже на публиката какво трябва да представлява X. Но това, което Якарино всъщност показа, беше, че приложението X не е на първата страница на началния екран на нейния iPhone.

Както отбелязаха много хора, наблюдавали събитието на живо, изпълнителният директор на X има приложения като Starbucks, Gmail, Signal и някои от приложенията на Apple като Messages, FaceTime, Wallet, Camera и Calendar, закачени на началния ѝ екран. Дори Instagram и Facebook, и двете от Meta, са на началния екран. Но X не е там.

Възможно е отново да е поставила приложението X на втора страница или в библиотеката с приложения, но е иронично да видим, че приложението не изглежда да е заслужило място на първа страница.

По време на интервюто Якарино изглеждаше разтревожена и на фона на критиките тя каза, че много хора в залата "не са били напълно подготвени" за нейното "излизане на сцената".

Тя подчерта, че X е "нова компания", която се изгражда на основата на "свободата на изразяване и свободата на словото". Но докато главният изпълнителен директор се опитваше да покаже, че разговаря с Мъск за всичко, тя беше изненадана, когато я попитаха какво е казал Мъск за преминаването на X изцяло към абонаментна услуга.

Снимка: Unsplash

Виж още: Този неподозиран компонент може би е тайната на ренесансовите художници