В едно от интервютата във връзка с премиерата на Avatar: The Way of Water Джеймс Камерън заявява, че можем да пропуснем всеки един момент от филма, понеже така или иначе той е сигурен, че публиката ще изгледа филма поне няколко пъти. Разбира се, предвид успеха на първата част шегата му и буквално и метафорично си струва, но все пак има ли нещо специфично?  
Както знаем, основна роля в историята играят имено визуалните ефекти, което означава, че ако сте решил ида гледате филма на 3D, трябва да сте готови за „висока скорост на кадрите“ - и за онези, които не играят видеоигри и не са мислили за кадровата честота в живота си, преживяването може да е леко „странно“. Както е широко известно, филмите обикновено се прожектират предимно с 24 кадъра в секунда. Изключения през последните години направи трилогията на Питър Джаксън The Hobbit, както и Gemini Man на Анг Лий. Ефектът се изрази под формата на много по-реалистична“ визуална текстура, но заради навика много зрители не са свикнали с този похват. И така, къде ще попадне Avatar: The Way of Water? 

Според думите на самия Камерън - някои части от филма ще се прожектират при обичайните 24 кадъра в секунда, а други - при 48 кадъра в секунда. Режисьорът категорично заявява, че 48 кадъра не са от голяма полза за 2D филм и за да усетите разликата, най-добре е все пак да заложите на 3D. Очаква се 48 кадъра в секунди да има в подводните и летящите сцени, както и при тези, характеризиращи се с много герои и бързи движения. Той също така допълни, че със сигурност в сцените с диалози, очите ви ще могат да поотпочинат.  
Въпреки че до това заключение ще достигнете най-вероятно през първите няколко минути от филма, подробностите може би ще са ви от полза, ако сте решили този уикенд да прекарате няколко часа в киносалона. Защото Джеймс Камерън знае, че ще се върнете, а от вас се иска да се съгласите с неговото предположение. Или не е точно така?  

Снимки: Disney

Виж още: Концептуалният автомобил на Mercedes-Benz за Avatar е като футуристичен блян (ВИДЕО)

Тагове: