Бъдете готови за дълго кино.

Avatar: The Way of Water на Джеймс Камерън има продължителност, подобаваща на 13-годишното чакане за продължението: около три часа и 10 минути, казват източници на The Hollywood Reporter.

Avatar2 се надява да се присъедини към елитен клуб от по-дълги холивудски хитове, които са известни с голяма продължителност, включително Avengers: Endgame (три часа и 2 минути) и Titanic на самия Камерън (три часа и 14 минути). Двата филма се нареждат съответно на 2-ро и 3-то място в списъка на Comscore с най-касовите филми за всички времена в световния боксофис, без да се отчита инфлацията.

Оригиналният Avatar на Камерън, издаден през декември 2009 г., остава №1 през всичките тези години по-късно. Този филм беше с около 29 минути по-кратък от продължението, или два часа и 41 минути.

По време на пандемията от COVID-19 филмите станаха по-дълги, като много холивудски ленти продължават над два часа и 30 минути, което според традиционните стандарти се счита за дълго. Едно изключение беше боксофис сензацията на Sony Spider-Man: No Way Home, която излезе точно два часа и 28 минути.

Тази тенденция ще продължи и през останалата част от годината. Декемврийският хит Babylon от Paramount и режисьора Деймиън Шазел продължава най-малко три часа, казаха вътрешни хора на The Hollywood Reporter, а Black Panther: Wakanda Forever на Marvel и Disney, който излиза на 11 ноември, е два часа и 41 минути. The Batman на Мат Рийвс, издаден по-рано тази година, продължи два часа и 55 минути.

Продължителността на даден филм включва и финалните надписи, които могат да отнемат до 10 минути.

20th Century и Disney, които издават The Way of Water, все още не са дали официалната продължителност на лентата, но дължината на филма започна да изтича, след като той получи официална оценка. (В САЩ филмът е с рейтинг PG-13.) Някои кина по невнимание са посочили времетраенето на своите уебсайтове, когато са публикували рейтинга.

Disney, които наследиха франчайза Avatar, когато купиха 20th Century Fox, отказаха коментар.

Малко след D23 Disney и 20th Century издадоха ремастерирана версия на първия Avatar, за да привлекат публиката за продължението. Повторното издание събра внушителните над 76 милиона долара в глобалния боксофис, което доведе до текущите приходи на филма до над 2.92 милиарда долара.

Way of Water отново се съсредоточава върху героите на Сам Уортингтън и Зоуи Салданя. Сюжетът започва десетилетие след оригинала и проследява семейството им с допълнителни звезди, включително новодошлите във франчайза Вин Дизел и Кейт Уинслет.

Снимка: Courtesy of 20th Century Studios

Виж още: Създадоха синтетични организми, които могат да се възпроизвеждат

 

Тагове: