Испанското първенство бе подновено и като в почти всяко друго мачовете ще се играят пред празни трибуни. В опит да бъде създадена някаква атмосфера за зрителите пред екраните, по стадионите е добавена дигитална публика. Предвид качеството на работата, сякаш можеше спокойно да минем и без нея.

Лигата се обединява с норвежката бродкастинг компания Vizrt, която трябва да достави революционно virtual fan experience. Това значи не само звук, но и визуализация. И точно огромните групи с футболни фенове са частта, където целият замисъл се разпада.

На теория всичко това звучи чудесно, но резултатът не е много добър. Абстрахирайки се от визуалната стойност на „феновете“, ако разгледате внимателно видеата, ще забележите, че те се показват само в основния телевизионен кадър. При повторенията просто изчезват.

Дано останалите първенства не одобрят тази тактика, защото все още не е реализирана достатъчно добре. Живеем във времена на пандемия, наясно сме защо няма публика, но компаниите могат да се постараят малко повече.

(Заради правата над видеата те могат евентуално да изчезнат, затова ето линкове към YouTube: Видео 1 / Видео 2)

Вижте още: Публика от FIFA ще създава атмосфера във Висшата лига

Тагове: