Играта FIFA вече години наред е сериозен източник на приходи за EA Sports. И по-точно Ultimate Team mode-ът. В него играчите печелят или купуват пакети с настоящи или от миналото футболни звезди, след което могат да ги използват за собствените си състави или да ги продадат в подобен на аукционен търг.

Френски адвокати обаче смятат, че Ultimate Team трябва да се брандира като хазарт във Франция, и ще отнесат въпроса до съда. Те говорят от името на играчи, които смятат, че е възможно да развият хазартна зависимост, твърди френският спортен вестник L’Equipe. Според думите на клиентите, които представят, те са инвестирали 600 евро в Ultimate Team за 5 месеца, без да получат добър играч. Заради тези разходи геймърът е изостанал с вноските си по наема, а твърди, че познава и хора, които са изхарчили по 2000-3000 евро за пакети.

Думите на адвоката са: „Купуването на пакети не е нищо повече от залог. Логиката на казиното се е настанила в домовете на тези хора“. Те се надяват, че ще успеят да отвоюват ограничения, подобни на тези в Белгия и Холандия, където пакетите могат да бъдат само спечелени или закупени с валута, която се печели чрез играене, но не и с влагане на реални средства.

Вижте още: Това е най-готиният Xbox, който не може да бъде купен, но може да бъде спечелен (ВИДЕО)