На събитие в Ню Йорк днес Lenovo показа своята представа за бъдещето на персоналните компютри с изображение на сгъваем лаптоп с гъвкав дисплей, вградена клавиатура и дори сензор за пръстов отпечатък в стил ThinkPad. Повечето от взаимодействията с тази концепция ще се случват чрез гласови команди или стилус. Lenovo казва, че проектът ще се осъществи чрез "съвременни материали" и "нови екранни технологии".

Колкото и да ни се иска да видим такъв иновативен продукт в продажба, истината е, че подобни концепции са все още трудно осъществими. Дори физическите прототипи на устройства с гъвкави екрани, които сме виждали на събития като CES, често са толкова дебели, че реално те трудно биха били наречени гъвкави. Плюс това интегрирането на стилус технология само ще затрудни създаването на такова устройство.

Също така можете ли да си представите да навигирате вашия браузър само с гласа си? Това звучи като кошмар. Но технологията се развива и компании като Lenovo определено гледат към бъдещето на компютрите.