Днес Lenovo представи най-богатото си ThinkBook портфолио досега, създадено да помогне на съвременния професионалист в преходните времена. Обхващайки не по-малко от шест нови модела, новото поколение лаптопи ThinkBook съчетава модерна философия на дизайна с функции, създадени за работа от всяка точка. Тези лаптопи се отличават с нов облик със стилен двуцветен капак и ултра тесни рамки на дисплея, създадени за завладяващи преживявания, докато гледате съдържание. ThinkBook 15 Gen 2 i осигурява изключителна скорост и производителност с 11-о поколение Gen Intel Core процесори с Intel Iris Xe graphics1, Thunderbolt 4 и усъвършенствани опции за съхранение. За първи път сред лаптопите 2, ThinkBook 15 Gen 2 i се предлага във вариант с вградени безжични слушалки за пълен синхрон.

ThinkBook 13s Gen 2 i с вариант за WQXGA дисплей осигурява безкомпромисна мобилна производителност с платформата Intel Evo 3 в олекотено тяло, което може да се пренася от стая в стая или от офис в офис. ThinkBook 14s Yoga i, първият 2 в 1 ThinkBook улеснява трансформирането на всяко пространство в работна зона с гъвкавия си форм фактор.

Lenovo представи и нов ThinkVision T27hv-20 USB-C Hub монитор с иновативния център за управление Lenovo Display Control Center – ThinkColor. Проектиран да отговори на изискванията за съвместна работа на хибриден работен модел, 27-инчовият дисплей разполага с 1080p IR/RGB уебкамера, микрофони, изолиращи странични шумове, и интегрирани спийкъри, които помагат на потребителите да проведат дадена конференция с още по-голяма увереност. Поверителността е подобрена със Smart Guard, който замъглява екрана в момента, в който погледнете настрани или се отдръпнете, или пък когато някой наднича зад рамото ви. Smart Energy ще изключи екрана, когато усети, че сте се отдалечили от бюрото си, спестявайки енергия и защитавайки данните ви.

В рамките на софтуерната платформа на Lenovo Display Control Center са разработени две версии, насочени към различните нужди на потребителите: ThinkColor за бизнес и Lenovo Artery за употреба у дома.

Малките и средните бизнеси трябва да са готови за работа от всяка точка в бъдеще

Тъй като бизнес моделите се развиват и изискват по-голяма гъвкавост в работата от разстояние на служителите, малките и средните бизнеси трябва бързо да се адаптират, за да оптимизират работната си сила. Проучване на собствениците на малък и среден бизнес на Intermedia и Sapio Research показва, че повече от половината малки и средни бизнеси вероятно ще продължат да поддържат възможностите за работа от разстояние в дългосрочен план. Очакванията към устройствата за работа са по-големи от всякога, а ThinkBook предлага портфолио от съвременни бизнес лаптопи, които са интуитивни при работа, като същевременно предоставят функции, позволяващи повишена производителност и ефективна помощ в работата.

Ето някои акценти от обогатената гама:

ThinkBook 13s Gen 2 i

Съвместно проектирани с Intel, ThinkBook 13s Gen 2 i с опция за WQXGA дисплей е тестван, настроен и проверен, за да отговори на изискванията на платформата Intel Evo в хардуерни спецификации и ключови цели при реакция на устройството, незабавно събуждане, живот на батерията и бързо зареждане, което го превръща в изключителен лаптоп за изпълнение на работните задачи.

Чрез Thunderbolt 4 възможносттa за PCIe Gen 4 за съхранение и дълъг живот на батерията ще бъдете продуктивни през целия работен ден. 13.3-инчовият дисплей с висока разделителна способност 16:10 предлага 90% съотношение на екран към тяло, което е с ултра тънки рамки и възможност за тъч. Виртуалните срещи са оптимизирани с по-интелигентно аудио с микрофони, които могат да превключват между три различни аудио режима: частен, споделен и заобикалящ звук, осигурявайки най-доброто преживяване на срещата където и да се намирате.

ThinkBook 14s Yoga i

Впечатляващо тук е синхронизацията на интелигентната писалка с вашето устройство. Издърпайте я от мястото, на което е поставена, и приложението за водене на бележки ще се отвори автоматично. Когато влезете в Windows 10, шорткътите Windows Ink ще са готови в момента, в който вземете писалката. Мощността на 11-ото поколение Intel Core процесори и гъвкавостта на Yoga форм фактора позволява безпроблемно преминаване между режимите за по-голяма производителност. Портовете Thunderbolt 4 и USB-C улесняват връзката между ултрабързите периферни устройства и монитори. 14s Yoga се предлага в класическото за ThinkBook минерално сиво, но и в лимитирана версия Abyss Blue, която допринася към комбинацията от дизайн и елегантност.

ThinkBook 15 Gen 2 i

Интегрираните безжични слушалки ThinkBook, които могат да се съхраняват в лаптопа, осигуряват изцяло ново аудио изживяване. Те могат да се зареждат автоматично, когато са на мястото си, и се свързват с аудиото на лаптопа веднага щом се извадят. Заглушаването и изключването на звука по време на разговори е толкова лесно - става само чрез две докосвания на слушалките. Снабдени с двойни микрофони и изолиране на околните шумове, тези слушалки правят онлайн срещите по-ефективни от всякога. Гъвкавите опции за съхранение включват комбинация от твърд диск (HDD) и Solid-state drive (SSD) или двоен SSD

Съвременният Standby режим позволява постоянно включено, винаги свързано преживяване, което гарантира, че компютърът е готов заедно с вас и изтегля имейли дори при затворен капак.

Работите от разстояние и имате нужда от помощ? Бърз клавиш позволява на потребителите да се свържат с центъра за обслужване на Lenovo чрез натискане на бутон, който автоматично генерира детайли за устройството като сериен номер за бърза поддръжка.

 

Днес Lenovo съобщи и за обновеното ThinkBook портфолио, включващо 11-о поколение Intel Core или AMD Ryzen 4000 процесори, както и актуализирана серия ThinkPad E, предназначена за малки и средни бизнеси, която включва:

ThinkBook 15p i: Високопроизводителен лаптоп с графики NVIDIA® GTX 1650Ti и сертифициран дисплей X-Rite Pantone

ThinkBook 15 Gen 2 AMD: лаптоп с AMD Ryzen 4000 Series мобилни процесори

ThinkBook 14 Gen 2: 14-инчов лаптоп с Intel или AMD

ThinkBook 14s Gen 2: лек и тънък 14-инчов лаптоп с Intel или AMD ще бъде предлаган на избрани пазари

ThinkBook 13s Gen 2 AMD: лек лаптоп с AMD Ryzen 4000 Series мобилен процесор

ThinkPad E14 and E15 Gen 2: 11-то поколение Intel Core процесори с ThinkPad функции


Технология в епохата на гъвкавото работно време

Индивидуалната и съвместна производителност са изправени пред безпрецедентни предизвикателства, но бизнесът може да извлече ползите от по-голямата гъвкавост, като гарантира, че служителите имат достъп до правилна технология, с която да оборудват работното си пространство. Независимо дали са в офиса или у дома, чистите бюра подобряват продуктивността и създават приятно усещане, а наличието на монитор, оптимизиращ работата, допълнително ще повиши ефективността.

Новият ThinkVision T27hv-20 е 27-инчов монитор, специално създаден да предлага еднокабелна USB-C свързаност за още по-подредено бюро, като включва и функции, оптимизирани за аудио-визуална конференция. Монтиран на ергономична стойка с възможност за повдигане, накланяне и завъртане, дисплеят разполага с 1080p IRRGB камера с регулируем ъгъл, която осигурява ясни изображения и има възможност за защита. Два шумоизолиращи микрофона са включени в механизма на камерата и позволяват ясни гласови възможности, а вградените спийкъри осигуряват потапящ звук. Ако имате нужда от още пространство, мониторът включва аудио порт и практично отделение за слушалки, които ще засилят усещането за чистота на бюрото.

Функциите на ThinkVision T27hv-20 включват:

27-инчов дисплей с 2560 x 1440 резолюция и 3 странични рамки без ръбове

Интегрирани 1080p IRRGB уебкамера, микрофони и спикъри за улеснена видеоконференция

USB-C Hub осигурява свързване с един кабел, включително данни, видео и Ethernet, като същевременно може да захранва устройства до 900 W. Хъбът включва и четири USB 3.2 Gen1 порта за директно свързване на съвместими външни устройства.

Smart Traffic Light функция предупреждава колегите или членовете на семейството ви, че сте на живо в конферентен разговор чрез червена светлина на уеб камерата.

Сертифицирането TÜV Rheinland Eye Comfort и Eyesafe® помагат да се предпазят очите от напрежение без изкривяване на цвета чрез технологията Natural Low Blue Light

Lenovo Display Control Center – ThinkColor за крайните потребители за по-добро овладяване на настройките на дисплея, безпроблемна работа по задачите и лесно дистанционно управление от страна на IT мениджъри.

Съвременната работна сила е технически подсилена и има желание да работи повече и по-бързо. Малките и средните бизнеси трябва да подкрепят служителите си през трудните времена с по-интелигентни технологии и функции, за да помогнат на бизнеса да расте“, сподели Ерик Ю, старши вицепрезидент на Lenovo Global SMB. „ThnikBook и ThinkVision предоставят мощна комбинация от производителност и стил със съвместна работа, оптимизирана със сигурност и иновативни функции, за да помогнат в продуктивността на потребителите където и да се намират.“

Цени и наличности:

Intel Модели:
ThinkBook 15 Gen 2 i се очаква в наличност от октомври 2020 г., стартирайки от $569.
ThinkBook 13s Gen 2 i се очаква в наличност от октомври 2020 г., стартирайки от $829.
ThinkBook 14s Yoga се очаква в наличност от октомври 2020 г., стартирайки от $879.
ThinkBook 15p i се очаква в наличност от октомври 2020 г., стартирайки от $939.
ThinkBook 14 Gen 2 i се очаква в наличност от октомври 2020 г., стартирайки от $569.
ThinkPad E14 Gen 2 се очаква в наличност от ноември 2020 г., стартирайки от $699.
ThinkPad E15 Gen 2 се очаква в наличност от ноември 2020 г., стартирайки от $699.

AMD Модели:
ThinkBook 15 Gen 2 AMD се очаква в наличност от октомври 2020 г., стартирайки от $549.
ThinkBook 14 Gen 2 AMD се очаква в наличност от октомври 2020 г., стартирайки от $549.
ThinkBook 13s Gen 2 AMD се очаква в наличност от октомври 2020 г., стартирайки от $729.
ThinkVision:
ThinkVision T27hv-20 се очаква в наличност от декември 2020 г., стартирайки от $549.

Вижте още: Lenovo с впечатляващо висок финансов ръст

Тагове: