Lenovo оставят зад гърба си най-успешната година в историята на компанията с рекордни приходи на стойност от 51 милиарда долара – 12.5-процентно повишение спрямо предходният финансов период.

Вижте още: Изтекоха пълните характеристики на Lenovo Z6 Pro

"Солидното финансово представяне на Lenovo е резултат от последователното изпълнение на нашата стратегия за трансформация. Във времена на сериозни глобални промени – в икономически, социален и екологичен план – ние продължаваме да сме съсредоточени върху нашата "интелигентна трансформация" и да позволяваме на многобройните ни клиенти по целия свят успешно да постигат същото. Горд съм със силните ни резултати и съм убеден, че ще продължим да покоряваме нови върхове в бъдеще", коментира председателят и главен изпълнителен директор на Lenovo Ян Юанцин.

Абсолютен рекордьор е Групата за персонални компютри и смарт устройства, която отчита впечатляващи приходи в размер на 38.5 милиарда долара и изстрелва компанията на челна позиция на РС пазара с най-голям пазарен дял от 23,4%. Lenovo остават и един от лидерите в бранша по отношение на бързо развитие и иновации.

Групата за мобилен бизнес също реализира увеличение на приходите си на годишна база до внушителните 464 милиона долара.

Компанията отчита и повишение на печалбата във всички дейности за първи път от придобиването на х86 сървърния бизнес на IBM и Motorola.