Корейският гигант LG търси начини да разшири своето портфолио от OLED телевизори, като плановете му включват производството на OLED панели с по-скромен размер от 48 инча.

Плановете бяха анонсирани по време OLED конференция, провела се в Корея. В рамките на въпросната LG и партньорите на компанията говориха открито за бъдещето на OLED сегмента в адски населения моментен ТВ пазар.

Припомняме, че разкриването на подобни планове идва само седмица, след като LG анонсира, че ще инвестира 10 милиарда долара в своя OLED бизнес.

Към днешна дата OLED панелите се предлагат в размери от 55-инча и нагоре – 65-инча, 77-инча, както и новия 88-инчов звяр от висок клас на LG, представящ картината в 8К резолюция.

За момента обаче липсва конкретна премиерна дата на 48-инчовия панел, който по идея би следвало да е и по-евтин модел.

За съжаление днес все още OLED телевизорите, които се предлагат на пазара, са значително по-скъпи спрямо еквивалентните им използващи LCD-LED панели. Да не говорим за различията при размерите в полза на втората технология. Все пак добрите новини са, че LG мисли и за намаляване цените на OLED телевизорите.

Имате нов геймърски лаптоп? Ето четири актуални игри, с които максимално ще му се изкефите! (ВИДЕО)

---

Защо ИИ в игрите е толкова тъп и ще поумнее ли някога?

Тагове: