В рамките на изминалия CES LG събра очите на мнозина с „навиващия“ се OLED R телевизор. Цената въпросния модел все още не е обявена, но можете да бъдете сигурни, че тя няма да е по джоба на всеки.

Добрите новини обаче отново идват от лагера на корейския гигант – като доминиращ производител на OLED дисплеи, компанията на практика се явява и ценови регулатор на телевизионни приемници, използващи технологията. В случая LG Display – дъщерната компания на LG, която се занимава с разработването и производството на OLED дисплеи, смята да инвестира впечатляващите 10.6 милиарда долара, за да увеличи производствения си капацитет.

Според T3 LG Display константно търси начини да намали пазарната цена на предлаганите OLED телевизори. В коректния случай посредством подобна инвестиция LG се стреми да построи повече фабрики за производство на OLED панели, чрез които да се противопостави ценово на конкурентните брандове. В същото време и да спечели от тях, защото корейците продават OLED дисплеи на кажи-речи всички големи играчи на пазара, минус Samsung.

Още по-добрите новини са, че от споменатите 10.6 милиарда долара, 7.1 милиарда ще бъдат инвестирани още в рамките на настоящата година. Трябва да допълним, че инвестицията няма да подпомогне по какъвто и да е начин производството на LCD дисплеи – единствено OLED.

Производственият капацитет на LG почти ще се удвои, като от моментните 70 хиляди панела на месечна база компанията ще произвежда 130 хиляди.

Стискаме палци да не чакаме повече от година, преди да получим евентуалното осезаемо намаляване на цените на OLED панелите. Технологията вече е улегнала и се предлага на пазара от достатъчно време, за да не бъде достъпна единствено за богоизбрани.

Ау, това няма да свърши добре (ВИДЕО)

---

Китайци откраднаха перла от короната на PlayStation

Тагове: