Поне един магазин на Apple в Обединеното кралство очаква необичайно голям обем на посещения през есента и празничния период на следващата година: времева рамка, която се очаква да включва пускането на линията iPhone 15.

На служителите в обекта на Apple в Милтън Кийс още отсега е казано, че не могат да ползват отпуск между 15 септември 2023 г. и 7 октомври 2023 г. и 2 декември 2023 г. и началото на януари 2024 г. Исканията за отпуск по време на този период на „ембарго“ няма да бъдат одобрени от управителите на магазина. Докато през есента винаги се очаква повишено посещение в магазините за търговия на дребно около пускането на нови устройства на Apple, особено когато има нови модели iPhone, и по време на празничния период, последната инструкция изглежда е явна промяна на протокола в региона.

Apple обикновено забранява почивка непосредствено преди пускането на нови устройства и празничния период и това често се съобщава директно на служителите в кратък срок чрез вътрешно комуникационно приложение на Apple. Последната промяна за свободното време за наддаване около година предварително беше съобщена по-тайно чрез доклад, издаден на местна база.

Мениджърите на магазини твърдят, че инструкцията идва от ниво „над магазина“, но служителите на дребно не са сигурни откъде точно в корпоративната йерархия на Apple идва заръката. Промяната е представена на служителите като направена „за да сме сигурни, че сме по-добре оборудвани за следващата година“ по време на моменти с висока натовареност.

Не е ясно колко широко разпространена е новата инструкция, но датите очевидно са избрани преднамерено, вероятно в очакване на пускането на нови устройства на Apple през втората половина на следващата година и засиленото посещение през празничния период.

Малко вероятно е все още да има твърди дати за пускането на линията iPhone 15, като самите устройства тепърва трябва да преминат тестове за валидиране на производството, преди да може да бъде потвърден график за масово производство. Въпреки това трябва да се отбележи, че отделът за търговия на дребно на Apple вече блокира дати, които вероятно са свързани с пускането на нови устройства в края на следващата година.

Снимка: Unsplash

Виж още: iPhone SE 4 ще ползва 6.1-инчов LCD екран с широк прорез 

 

Тагове: