Технологията Face ID замени Touch ID на iPhone, като се започне с iPhone X през 2017 г. Оттогава имаше периодични слухове, че Apple потенциално ще върне и Touch ID обратно към iPhone, но нищо подобно не се случи.

Сега нов доклад от Bloomberg твърди, че докато Apple тества добавянето на Touch ID обратно към iPhone, е малко вероятно това наистина да се случи скоро.

В последното издание на своя бюлетин Power On Марк Гърман от Bloomberg казва, че Apple е тествала Touch ID на екрана за iPhone и също така е обмислила добавянето на Touch ID към бутона за захранване, подобно на iPad Air и iPad mini.

В крайна сметка обаче, въпреки че гигантът е тествал и двете неща, Гърман счита, че е малко вероятно едно от двете да види бял свят „поне в обозримо бъдеще“.

„През последните няколко години имаше дискусии в Apple относно връщането на Touch ID към iPhone от висок клас. Компанията е тествала Touch ID на екрана и дори обмисля да го постави върху бутона за захранване. На този етап вярвам, че Face ID е тук, за да остане, и Touch ID няма да се върне към водещите iPhone – поне в обозримо бъдеще“, пише журналистът.

Една възможност, която Гърман предполага, е Apple да премести Touch ID към бутона за захранване на iPhone от по-нисък клас, като iPhone SE. Въпреки че това би било подобно на интегрирането на Face ID и Touch ID на iPad, той казва, че не е „чул нищо за това като опция, която всъщност се подготвя“.

Снимка: Unsplash

Виж още: Apple са избързали с името на iPhone 14 Plus 

 

Тагове: