Според анализатора на Display Supply Chain Consultants Рос Йънг четвъртото поколение iPhone SE ще разполага с 6.1-инчов LCD дисплей и прорез в горната си част.

Йънг сподели пред MacRumors, че е преразгледал очакванията си за ‌iPhone SE‌ от четвърто поколение. През октомври 2021 г. Йънг, който има много добри попадения относно предоставянето на информация за плановете на Apple, заяви, че компанията планира да пусне нов модел iPhone SE през 2024 г. с 5.7- до 6.1-инчов LCD дисплей и изрез с форма на дупка за предната камера.

В ретроспекция тази информация може да е намеквала, че от Apple са проучвали добавянето на Dynamic Island към ‌iPhone SE‌ от четвърто поколение: промяна, която изглеждаше правдоподобна, като се има предвид, че ако устройството бъде пуснато през 2024 г., ‌Dynamic Island‌ ще присъства и на четирите основни модела iPhone, налични по това време. Последната информация на Йънг обаче изглежда изключва тази възможност.

Преработената прогноза на анализатора твърди, че устройството ще разполага с 6.1-инчов дисплей с прорез. Не е известно дали прорезът на ‌iPhone SE‌ ще съдържа масив от камери TrueDepth като други модели iPhone за улесняване на Face ID. Някои слухове сочат, че ‌iPhone SE‌ няма да получи ‌Face ID‌, а вместо това ще се придържа към Touch ID като предишните модели, за да намали разходите.

Преминавайки към дизайн на цял екран, вече няма да има място за капацитивен ‌Touch ID‌ Home бутон в долната рамка на устройството. Множество отчети, включително информация от MyDrivers и анализатора на тема Apple Минг-Чи Куо, предполагат, че Apple планира да добави страничен бутон ‌Touch ID‌ към ‌iPhone SE‌, подобно на iPad Air и iPad mini.

Размерът на прореза на ‌iPhone SE‌ от четвърто поколение все още не е известен, но изглежда правдоподобно той да е по-тесен, отколкото беше на ‌iPhone‌ XR, ако не съдържа компоненти като точков проектор за ‌Face ID‌, тъй като устройството разполага с ‌Touch ID‌.

Китайският сайт MyDrivers и потребителят Джон Просър смятат, че ‌iPhone SE‌ ще премине към ‌дизайн, подобен на iPhone‌ XR, което предполага премахване на бутона Home. Промяната е вероятна, тъй като продуктите SE на Apple досега винаги са използвали дизайна на по-стари устройства. ‌iPhone‌ XR включваше 6.1-инчов LCD дисплей и Минг-Чи Куо каза, че Apple работи върху ‌iPhone SE‌ с този размер на дисплея. По този начин най-новото твърдение на Йънг изглежда потвърждава тези други доклади и помага да се създаде по-ясна представа за това какво да очаквате от дизайна на следващото поколение ‌iPhone SE‌.

Снимка: Unsplash

Виж още: Спешен случай: новата функция на iPhone 14 звъни на 911, ако сте на увеселително влакче