Майският ъпдейт на Windows 10 бе официално пуснат, но с него идва и сериозен проблем. Някои потребители се оплакаха, че след инсталацията му биват препращани към омразния син екран. Според информацията това се случва при PC-та с остарели хардуерни компоненти или необновени драйвъри.

Затова е добре, преди да се впуснете в инсталирането на последния ъпдейт от Windows, да проверите дали всичките ви драйвъри са с най-новата си версия. Ако вече сте обновили до последната версия Windows 10 и сте срещнали този проблем, има как да се оправят нещата, но процедурата най-вероятно няма да ви се хареса.

Единственото решение засега изглежда е да се преинсталира ъпдейтът. Естествено, преди повторната инсталация е важно първо да се обновят драйвърите. Това обаче е доста драстична мярка, защото ще се изтрият други програми, а може би и файлове и папки, които сте създали, докато сте работили с майския ъпдейт. Това би трябвало да служи като последна мярка, но ако сте с компютър, който е станал неизползваем след последния ъпдейт на Windows, може да нямате друг избор, поне докато Microsoft не пуснат официално решение на проблема.

Вижте още: Легенда на Microsoft навърши 30 години

Тагове: