Преди няколко дни ви информирахме, че Mazda 6 получи високи оценки за безопасност. От автомобилния производител има с какво да се похвалят, тъй като Mazda 3 също се радва на положителни оценки и награди. Автомобилът вече е притежател на престижната награда „Red Dot Award: Product Design 2014”, а е избран и за един от финалистите на „Световна кола на годината 2014“. Не на последно място Mazda 3 може да грабне наградата и за „Автомобилен дизайн на годината 2014“.

 

Наградата от Red Dot се присъжда след решение на жури, съставено от 40 независими експерти по дизайн. Отличието и признание за качествата на Kodo дизайна, който е вдъхновен от движението и въплъщаващ жизнеността на Mazda. Наградата ще бъде връчена на 7 юли в Aalto Theatre е Есен, Германия.

 

В конкурса „Световна кола на годината“ Mazda 3 ще се съревновава с Audi A3 и BMW 4. Финалната тройка е отсята от 24 модела. В борбата за най-добър дизайн в конкурса Mazda3 ще влезе в конкуренция с BMW i3 и Mercedes-Benz C-Class. Победителите ще бъдат обявени на 17 април на Международното автомобилно изложение в Ню Йорк. До днес серията Mazda 3 има над 150 награди, но евентуален успех в този конкурс ще бъде върхово постижение.

Mazda 3: три пъти по-привлекателна

Тагове: