Китайският производител Meizu обяви 16X, един красив нов смартфон, позициониран в интересния клас "бюджетен флагман". Да, това може да са самоизключващи се понятия по принцип, но реално пазарът допуска и такова нещо.

Базиран на по-рано появилия се Meizu 16, 16X може да се похвали с 6-инчов AMOLED екран от Samsung с резолюция 2160 x 1080, 100 Hz честота на опресняване и вграден скенер за пръстови отпечатъци.

Гърбът на смартфона вече е метален, но Meizu твърди, че е докарала усещане за керамика. Мога да споделя от личен опит, че единствено тази компания някога е успявала да измами сетивата ми и да ме накара да сбъркам пластмаса с метал. Така че Meizu определено има таланти по материалознание в екипа си.

Освен че има интересно покритие, гърбът на смартфона е контуриран под специален 138.5-градусов ъгъл, което, казва производителят, го прави по-гладък и удобно седящ в ръката.

Предният панел е с много изтънени рамки, постигайки 90.62% екранна площ (Meizu много обича статистики и точни числа). А отвътре се крие чипсет Snapdragon 710 с процесор на 2.2 GHz, графичен ускорител Adreno 616 и 6 GB LPDDR4X RAM.

Капацитетът на батерията е 3100 mAh, което, както разбрахме от презентацията, е достатъчно за близо 6 часа непрекъсната игра на популярното заглавие King Of Glory. Интересен подход към представянето на живота на батерията!

Камерата е същата като на Meizu 16, тоест двойна камера със сензори на Sony (IMX380 + IMX350) и оптична стабилизация. Предната камера е 20 MP. Според Meizu друга такава камера в този ценови клас не фигурира на пазара в момента, което е повод да погледнем цената.

Тя е около 306 долара за 6 GB + 64 GB версията или около 350 долара за 6 GB + 128 GB варианта. Продажбите започват на 10 октомври, а смартфонът ще е наличен в черно, златно и емайлирано бяло.

Meizu 16X определено грабва окото и изглежда като много добре премислено устройство. Надяваме се да го видим неофициално из българските магазини, за да можем да му се порадваме, но още не знаем дали Meizu ще пусне международна версия за продажба.

Тагове: